Väga maitsev ja kiiresti valmiv lõhesupp. Sobib suurepäraselt argiõhtuks kogu perele.
KOOSTISAINED
300-400 g lõhefileed
1 tl soola
100 g võid
2 keskmist porgandit
2 suuremat kartulit
1 l vett
1-1,5 kana- või aedviljapuljongi kuubikut
tilli
peterselli
serveerimiseks hapukoort
VALMISTUSJUHEND
1. Eemalda lõhelt nahk ja luud. Lõika väikesteks kuubikuteks (1-1,5 cm läbimõõduga). Aseta kauss ja raputa peale sool. Jäta ootele. Lõhe naha saad kergelt eemaldada, kui kallad nahale umbes 0,5 l keevat vett.
2. Pese, koori ja tükelda kartulid ja porgandid.
3. Sulata poti põhjas või. Lisa potti porgandid. Hauta neid potis, kuni võist tekkinud vedelik hakkab otsakorrale saama või kui porgandid hakkavad pruunistuma.
4. Lisa potti vesi ja puljongikuubikud.
5. Kui vesi on potis keema hakanud, lisa kartulid. Keeda kartulid poolpehmeks.
6. Lisa lõhetükid.
7. Lisa haritud till ja petersell ning keeda veel mõned minutid.
Serveeri koos hapukoorega.
Suur valik ehteid, kodukaupu, matkatarbeid, mänguasju, kristalle, taro kaarte, seinapilte jne.